Avižiniai blyneliai su varške ir avietėmis

Šitie avižiniai blyneliai su varške ir avietėmis ne pirmas blynų eksperimentas Mitybologijoje ir tikrai ne paskutinis (jei kam trūksta maistingų blynelių įkvėpimo, rasite jį ankstesniuose receptuose čia ir čia). Blyneliai ir blynai man visiškas savaitgalio receptas, kai nereikia niekur skubėti ir galima šiek tiek ilgiau pažaisti virtuvėje. Šitų blynelių misija buvo dviguba – norėjau pagaminti sočius ir maistingus blynelius, bet nebeturėjau pilno grūdo miltų, kuriuos dažniausiai naudoju kepdama miltinius patiekalus. Todėl reikėjo suktis su tuo, kas yra virtuvės spintelėse. O turėjau daug avižinių dribsnių! Juos sumalus kavamale ar maisto smulkintuvu gaunasi maistingesnis baltų miltų pakaitalas. Dar tuo pačiu sumaliau ir šiek tiek linų sėmenų, kad tešloje būtų daugiau skaidulų, reikalingų mūsų žarnynui.

Receptas labai lengvai paruošiamas, tik vienintelis šitų blynelių niuansas – juos išsikepti reikia kantrybės ir nepridegančios keptuvės. Kadangi avižos nėra tokios elastingos kaip būtų kviečiai (nes juose yra gliuteno), blyneliai turi kepti ant labai mažos ugnies, kad juos būtų galima apversti nesulaužant. Tai jeigu kantrybė nėra jūsų stiprioji pusė, geriau kepkite mažesnio dydžio blynus iš tos pačios tešlos vietoj lietinių. Įdarui galima rinktis pačias įvairiausias kombinacijas, tiek saldžias, tiek pikantiškas. Šiame recepte blynelius įdariau varškės ir aviečių įdaru. Skanaus!

Reikės:

*1 porcijai (3-4 blyneliai mažesnėje keptuvėje, 2 blyneliai didesnėje)

Blynų tešlai

  • Pusės stiklinės sumaltų avižų
  • 1 šaukšto sumaltų linų sėmenų
  • 1 kiaušinio
  • 3/4 stiklinės pieno
  • Žiupsnio druskos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštų vandens

Įdarui 

  • 80-100 g varškės
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Pusės trinto banano
  • 100 g aviečių ar kitų šaldytų arba šviežių uogų
  • 2 šaukštų graikiško jogurto

Paruošimas:

  1. Avižas ir linų sėmenis sumalti maisto smulkintuve/kavamalėje arba naudoti jau susmulkintas.
  2. Visus ingridientus sudėti į plaktuvę/maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės (arba gerai išplakti ranka).
  3. Keptuvę nepridegančiu dugnu įkaitinti ant pačios silpniausios kaitros.
  4. Samteliu ar stikline į įkaitintą keptuvę pilti tešlą, kol plonu sluoksniu pasidengs visas dugnas (tiems, kas neturi kantrybės žaisti su lietiniais, tiesiog su šaukštu suformuoti įprasto dydžio blynus).
  5. Blynelį apversti tuomet, kai viršus bus sausas ir guminė mentelė lengvai pasikiš po blyno kraštu (reikia kepti ant nedidelės kaitros, kad blyneliai tikrai apsiverstų).
  6. Apvertus dar pakepti porą minučių.
  7. Kol blyneliai kepa, pasiruošti varškės įdarą. Varškę sutrinti su bananu, šaukštu jogurto, cinamonu, vanile ir puse aviečių.
  8. Iškepusius blynelius įdaryti varškės įdaru, viršų paskaninti likusiu graikišku jogurtu ir trintomis avietėmis.

Atsakyti

Naviguoti