Fritata su špinatais, grybais ir grūdėta varške

Fritata – skambiai pavadintas kiaušinių patiekalas atkeliavęs iš Italijos. Bet po šiuo skambiu pavadinimu slepiasi ne kas kitas, kaip mums visiems puikiai pažįstamas omletas. O jeigu į omletą dedat dar papildomų priedų, tokių kaip sūris, grybai, svogūnai, špinatai ar šoninė, tai ir kažką panašaus į fritatą tikrai esate gaminę. Fritatos man patinka dėl to, kad jas be galo paprasta paruošti, o ingridientų visada turėsite savo šaldytuve. Ir kiekvieną kartą fritata gali būti vis kitokia, priklausomai nuo to, ką įmaišysite į kiaušinius. Šaldytuve turėjau špinatų, grybų ir nuo praeitos dienos likusią virtą bulvę, dar pakepiau svogūną ir įdėjau šiek tiek grūdėtos varškės. Tik tiek to pasiruošimo, o gaunasi labai gražiai atrodantis ir be galo sotus pusryčių, pietų ar net vakarienės patiekalas. Be to, jeigu rūpinatės aplinka ir nemėgstate išmesti maisto, fritata puikiusiai tinka vakarykščiams maisto likučiams atgaivinti.

Reikės:

*2 porcijoms

  • 3 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 2 saujų špinatų arba lapinių kopūstų
  • 5-6 pievagrybių
  • 1 vidutinio dydžio virtos bulvės
  • 2 šaukštų grūdėtos varškės
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus kepimui
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • 1 šaukšto tarkuoto permezano ar kito sūrio

Paruošimas:

  1. Svogūną perpjauti pusiau ir supjaustyti smulkiais griežinėliais.
  2. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti riekelėmis.
  3. Virtą bulvę supjaustyti riekėlėmis.
  4. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus pakepinti svogūnus ir pievagrybius, kol suminkštės. Į keptuvę suberti špinatus ir bulves. Dar šiek tiek pakepti, kol špinatai šiek tiek suminkštės.
  5. Kiaušinius išplakti iki vientisos masės, pabarstyti druska ir pipirais bei sumaišyti su grūdėta varške. Kiaušinių masę supilti tolygiai ant daržovių keptuvėje.
  6. Sumažinti viryklės kaitrą iki mažiausios, keptuvės kraštuose užpilti po šlakelį verdančio vandens ir uždengti dangčiu. Taip fritatą kepti apie 10 minučių, kol viršus nebebus skystas.
  7. Apibarstyti tarkuotu sūriu ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.

 

Atsakyti

Naviguoti