Avižiniai šokoladiniai sausainiai su riešutais ir uogomis

Šitie avižiniai šokoladiniai sausainiai gimė, kai vieną sekmadienio popietę taip smarkiai lijo ir buvo be galo niūru. Ir tokiomis dienomis bent jau man nuotaiką pakelia arba sportas ir endorfinai, arba kažkas saldaus. Tai šįkart nugalėjo tas antrasis – „kažkas saldaus“. Norėjau pagaminti kažką, kas patenkintų deserto norus, bet tuo pačiu ir būtų maistingesnis pasirinkimas. Tai gaminau sausainius iš avižų, kakavos, banano, riešutų, sėklų ir kelių šaldytų aviečių. Gavosi ne per saldūs sausainukai, kurie puikiausiai gali būti tiek desertu, tiek netgi pusryčiais, ypač kartu su graikišku jogurtu. Taip kad ir pusryčiai, ir desertas viename! Kas gali būti geriau?

Reikės:

*gavosi 12 nedidelių sausainių

  • 1 stiklinės avižų
  • 1 sunokusio banano
  • 1 saujos graikinių riešutų
  • 1 šaukštelio kakavos miltelių
  • 2 šaukštelių chia sėklų
  • 1 šaukšto medaus (nebūtinai, bet jei norisi saldesnio deserto)
  • 1 saujos šaldytų ar liofilizuotų aviečių

Paruošimas:

  1. Dubenyje sutrinti bananą šakute.
  2. Graikinius riešutus sukapoti peiliu į mažesnius gabaliukus.
  3. Avietes susmulkinti.
  4. Berti avižas ir kitus ingredientus į bananų masę ir gerai sumaišyti, kol bus vientisa masė.
  5. Masę palikti pastovėti 10 minučių.
  6. Tuo tarpu įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
  7. Rankomis suformuoti sausainius iš pagamintos masės ir sudėti ant kepimo popieriumiu padengtos skardos.
  8. Kepti 8-10 minučių.
  9. Ištraukus iš orkaitės leisti sausainiams atvėsti.

 

Atsakyti

Naviguoti