Brokolių salotos su vištiena, spanguolėmis ir riešutais

Jeigu valgyti salotas pagrindiniam patiekalui, jos turi būti pilnavertiškos ir sočios, o ne tik lapų kalnas. Ir nors salotos galbūt daugeliui labiau asocijuojasi su vasariškais patiekalais, bet šitos brokolių salotos su vištiena turi tiek skonių ir tuo pačiu visą puokštę skirtingų, mūsų sveikatai itin naudingų, maistinių medžiagų. Pradedant skaidulomis būtinomis gerai virškinimo sistemai ir mūsų žarnyno mikrobams, naudingaisiais riebalais ir baltymais, o baigiant vitaminais.

Kadangi į salotas dedamas žalias ir karštyje neapdorotas brokolis, tokiame brokolyje išlieka daugiausiai vitamino C, todėl šitos salotos yra puikiausias būdas įtraukti šviežio brokolio į savo mitybą. Į salotas dedu kelias juosteles šoninės ir nors šoninės daug vartoti tikrai neturėtume, bet mažas kiekis šioms salotoms suteikia dūminio atspalvio, todėl į šoninę žiūrėkite labiau kaip į prieskonį nei į ingredientą. Viską apjungia kreminis graikiško jogurto padažas su citrina, garstyčiomis ir medumi. Šios brokolių salotos kiekvieną kartą gaunasi taip pat skaniai ir visada nekantrauju jas gaminti vėl.

Reikės:

*2-3 porcijoms

  • 1 brokolio (krūmelių ir koto)
  • 2 morkų
  • 1 vištienos filė
  • 2-3 juostelių šoninės
  • Pusės stiklinės džiovintų spanguolių
  • Pusės stiklinės graikinių riešutų (lengvai susmulkintų)
  • 1 šaukštelio kario miltelių
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • Žiupsnio druskos ir pipirų

Padažui:

  • Mažo indelio graikiško jogurto (125 g)
  • Pusės citrinos sulčių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 šaukštelio garstyčių

Paruošimas:

  1. Vištienos krūtinėlę perpjauti išilgai į dvi ar tris dalis ir iš abiejų pusių apibarstyti kariu, paprika, pipirais ir druska.
  2. Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepti vištieną (po 3-4 minutes iš abiejų pusių). Išėmus į lėkštę, leisti atvėsti ir supjaustyti juostelėmis.
  3. Šoninės juosteles iškepti sausoje keptuvėje, apkepant iš abiejų pusių ir išėmus ant popierinio rankšluostėlio, leisti atvėsti ir supjaustyti smulkiomis juostelėmis.
  4. Brokolio krūmelius atskirti nuo koto, susmulkinti, o kotą sutarkuoti šiaudeliais.
  5. Morkas sutarkuoti šiaudeliais ir suberti kartu su brokoliais į dubenį.
  6. Visus likusius ingredientus suberti kartu su brokoliais ir morkomis.
  7. Visus padažo ingridientus gerai sumaišyti ir užpylus ant salotų, dar kartą viską gerai išmaišyti.

Atsakyti

Naviguoti