Šviežių daržovių suktinukai su riešutų padažu

Tikriausiai sutiksite su manimi, kad pavasario laukti verta ne tik dėl išsiilgtų saulėtų dienų, bet ir dėl šviežutėlių traškių pirmųjų daržovių! Ir nors nusipirkti tokių pavasarinių daržovių kaip ridikėliai ar salotos tikrai įmanoma visus metus, bet labai dažnai šaltuoju metų laiku šviežios daržovės yra tiesiog beskonės ir daug mieliau tuomet renkuosi troškiniams, o ne salotoms tinkamas daržoves. Bet pavasarį jau norisi tokių daržovių, kurios turi sodrų skonį, kokį ir turėtų turėti, jei būtų ką tik nuskintos pas močiutę darže. Ir būtent tokias šviežio derliaus spalvingas morkas, ridikėlius ir salotas radau IKI prekybos centro lentynose. Nežinau, ar geriau galima atšvęsti pavasarinį derlių, nei gaminant traškius, vitaminų ir skonių kupinus šviežių daržovių suktinukus su burnoje tirpstančiu kreminiu riešutų padažu. Lengvas užkandis ar vakarienė visiems norintiems greičiau prisikviesti vasarą į savo namus!

Reikės:

*3-4 porcijoms

  • 1 ryšulėlio šviežių ridikėlių
  • 3 morkų
  • 1 cukinijos
  • 1 geltonosios paprikos
  • Pusės mažos mėlyno kopūsto gūžės
  • 10 didelių salotų lapų
  • 5 ryžių popieriaus lapelių

Padažui:

  • 3 šaukštų riešutų sviesto
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 2 šaukštų vandens

Paruošimas:

  1. Morkas, paprikas, cukinijas ir kopūstą supjaustyti vienodo ilgio juostelėmis.
  2. Ridikėlius susmulkinti.
  3. Salotų lapus atskirti, nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluostėliu.
  4. Ryžių lapą pamerkti į dubenį su šiltu vandeniu 10-20 sekundžių ir ištraukti ant stalviršio paviršiaus ar lentelės. Leisti pastovėti, kol sugers visą drėgmę.
  5. Ant ryžių lapo pakloti salotų lapą, sudėti po kelias skirtingų daržovių juosteles ir užlankstyti suktinuko kraštus. Tą patį pakartoti su likusiais ryžių lapais ir daržovėmis.
  6. Padažo ingredientus sumašyti iki vientisos masės, į jį mirkyti suktinukus ir ragauti.

*Receptas paruoštas bendradarbiaujant su IKI.

 

 

Atsakyti

Naviguoti