Varškės apkepas be miltų pagardintas jogurtu ir braškėmis

Varškės apkepas tikriausiai yra dar vienas patiekalas primenentis vaikystę. Atsimenu, kad mama vis kepdavo jį savaitgaliais vakarienei, o mes su didžiausiu džiaugsmu, lyg kokio pyrago, jo laukdavom. Ir iš tiesų, varškės apkepas kaip ir varškėčiai yra vieni maistingesnių lietuvių mėgstamų patiekalų. Žinoma, maistingumas – labai sąlyginis dalykas. Jeigu apkepas „pagardinamas“ kalnu riebios grietinės ir saldžios uogienės, tuomet jis tikrai labiau atitiks deserto kategoriją. Šįkart mano virtuvėje naujas eksperimentas – varškės apkepas be miltų. Gavosi labai purus ir švelnaus skonio. Dėl didelio kiekio varškės, apkepe gausu baltymų. O baltymai padeda ilgiau jausti sotumą. Pasiruošimo procesas visai nesudėtingas, todėl neužima daug laiko. Apkepas gaunasi drėgnas, todėl galima valgyti ir be priedų, bet šaukštelis jogurto ar trintų uogų ant apkepo gabalėlio – irgi puiki mintis.

Reikės:

*2-3 porcijoms

  • 500 g varškės
  • 4 šaukštų graikiško jogurto
  • 4 šaukštų avižinių dribsnių
  • 1 sunokusio banano
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto cinamono
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 šaukšto klevų sirupo ar medaus, o tiems kas neturi spec. poreikių ir tingi išsidirbinėt su „sveikesnėm“ alternatyvom, cukrus irgi tinka puikiausiai

Paruošimas:

  1. Varškę sutrinti blenderiu su jogurtu, bananu, avižomis, cinamonu, vanile, kepimo milteliais ir pasirinkta saldumo priemone (klevų sirupu, medumi ar cukrumi).
  2. Atskirti baltymus nuo trynių skirtinguose dubenėliuose. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius įmaišyti į varškės masę. Tuomet ranka palengva įmaišyti ir baltymus. 
  3. Supilti masę į kepimo formą ir dėti į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  4. Kepti apie 30 minučių, atvėsinti prieš patiekiant.

Atsakyti

Naviguoti