Varškės pyragas su šilauogėmis ir avižiniu padu

Ar labai nusimenate, kai vasaros savaitgaliai kartais būna lietingi ir vėsūs? Gal prie ežerų ar jūros pagulėti ir nesigaus. Bet nusiminti dar neskubėkite, nes turiu jums kepinių terapijos pasiūlymą. Bent jau man tokio tipo terapija yra vienas didžiausių malonumų. Lauke šalta ar lyja, o tu jaukiai sukiesi virtuvėje, komponuoji ingridientus ir šildaisi prie šylančios orkaitės. Ir po karštų vasaros dienų jau visai pasiilgau sušilti su karštu arbatos puodeliu. O prie arbatos kartais tiesiog būtinas kažkoks saldėsis. Bet grįžkim dar šiek tiek prie vasaros gėrybių. Geriausia ką gali pasiūlyti vasara – šviežios uogos tobulai derančios su varške ar jogurtu. Tai po šiek tiek improvizacijų gavosi varškės pyragas su šilauogėmis. Labai lengvai saldintas, padas iš avižų ir bananų, tai mielai tokiu gabalėliu pyrago papildyčiau savaitgalio pusryčius.

Reikės:

*26 cm skersmens skardai

Padui:

  • 1 stiklinės avižų dribsnių
  • 150 g graikiškų riešutų
  • 2 bananų

Masei:

  • 600 g varškės 
  • 400 g graikiško jogurto
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukšto medaus, klevų sirupo ar cukraus
  • 2 stiklinių šilauogių

Paruošimas:

  1. Bananus sutrinti.
  2. Avižas su graikiniais riešutais susmulkinti maisto kombainu arba peiliu.
  3. Avižas ir riešutus sumaišyti su bananais ir masę tolygiai iškloti ant kepimo popieriumi padengtos kepimo formos.
  4. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros ir padą pakepti 10 minučių, kol šiek tiek apskrus ir ištraukus palikti atvėsti.
  5. Varškę, jogurtą, medų, vanilę ir kiaušinius suplakti iki vientisos masės.
  6. Šilauoges įmaišyti į masę ranka ir viską supilti ant avižinio pado į kepimo formą.
  7. Dar pakepti 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje, kol masė taps standi.
  8. Ištraukus iš orkaitės leisti pyragui bent porą valandų atvėsti ir sustingti.

Atsakyti

Naviguoti